Kutsu näytösampujakurssille, toukokuu 2022 - Pyrokratia Oy

Mitä, missä, milloin?

Ilotulituskoulu Oy ja Pyrokratia Oy järjestävät ”ruutikurssin” ilotuliteharrastajille. Ensimmäinen sessio järjestetään Hyvinkäällä Hotelli Sveitsissä (Juhlasiipi) konferenssitiloissa keskiviikkona 11.5.2022 klo 17:00 alkaen. Muut sessiot sovitaan osallistujien aikataulun mukaisesti. Kurssi on ilmainen. Ilmoittautumisohjeet tämän kutsun lopussa.

Kutsu

Parhaat ilotuliteharrastajat! Tervetuloa mukaan vuoden 2022 Ilotulitustaiteen SM kisoihin näyttämään ”kansalle” millaista taidetta pystyy tekemään kuluttajatuotteilla. Kisojen järjestäjät haluaisivat ilotuliteharrastajien toteuttaman näytöksen kisan alkunumerona näyttämään että ns. räiskyttelyn sijaan kuluttajatuotteilla pystyy tekemään niin paljon enemmän.

Kuluttajatuotteita saa ampua sähköisellä sytytyksellä. Eli ampumisen voi tehdä synkronoituna musiikkiin, ja yhdistämällä tämä osaamiseen miten tuotteet toimivat niin edellytykset ovat olemassa pyromusikaalin tekemiseen kuluttajatuotteilla.  Ilotulituskoulu Oy ja Pyrokratia Oy ja toteuttavat hankkeen yhdessä; Pyrokratia toimii sponsorina ja Ilotulituskoulu pitää ”ruutikurssin” halukkaille ilotuliteharrastajille.

Ruutikurssilla käsiteltävät asiat

  • Näytöstoiminnan turvallisuusajattelun perusteet
  • Työskentely ”ruudin” kanssa
  • Näytöksen rakentaminen
  • Näytöksen säveltäminen (eli sovitetaan tulitteet musiikkiin)
  • Sähköinen ammunta

Kokonaisuus muistuttaa ammattiampujan koulutusta, mutta fokusoidaan F2/F3 tuotteisiin. Mukaan kurssille mahtuu 6-15 henkilöä.

Kyseessä on siis ilmainen koulutus, jossa opetellaan näytöksen tekemistä ja toisaalta pääsee ampumaan näytöksen toisten hankkimalla ruudilla isolle yleisölle.  Pienellä lisäkoulutuksella voi  ammattiampujalupaan päästä kiinni. Halukkaiden kanssa sovitaan jatkokoulutuksesta kurssilla.

Mitä kurssi sisältää?

  1. 2 sessiota per noin 3-4h jossa käydään läpi koko joukon kanssa perusteet: ilotuliteturvallisuus, lainsäädäntö, tuotetuntemus, ruudin kanssa työskentely, näytöksen toteuttamisen vaiheet. Ainakin ensimmäinen sessio on ”in person” ja tavoite on että ne pidetään ennen niin nopeasti kuin yhteinen vapaa-aika löytyy.
  2. 1 sessio jossa annetaan perusteet simulaatio-ohjelmiston käytölle ja käynnistetään säveltämistyö. Huomaa ”säveltäminen” ei tarkoita musiikin kirjoittamista, vaan pyromusikaalin luontia. Mutta musiikkikin pitää jonkun valita ja leikata kasaan. Tässä vaiheessa uskomme että ryhmään syntyy tehtäväjako. Säveltämistyön lopputulos on valmis esitys kaikkine rakentamisdokumentteineen.
  3. 1-3 sessiota rakentamistyötä. Tehdään sovituissa paikassa, siten että kaikki on valmista kenttäasennukseen ennen Ilotulitustaidekisaa.
  4. Ilotulitustaidekisa, 10.9.2022 Hyvinkäällä. Kenttäasennus, ammunta, suosionosoitusten vastaanotto, siivous, nukkumaan.

Yksityskohtia

Homman toimijoita ovat Ilotulituskoulu Oy ja Pyrokratia Oy. Kurssin IPR on Ilotulituskoulun ja kouluttajina toimivat pääasiassa Ilotulituskoulun henkilöstö. Jokaisella näytöksellä on aina vastuullinen  ampuja.  Vetäjänä ja vastuullisena näytöksessä on Pio Hjelt. Kouluttajina Uffe Cederqvist (Ilotulituskoulu), Pio Hjelt (Ilotulituskoulu) ja Juhani Törmänen (Pyrokratia).

Ilmoittautuminen kurssille

Ilmoittaudu kurssille sähköpostitse osoitteeseen juhani.tormanen@pyrokratia.fi tai uffe.cederqvist@gmail.com. Kurssin sisältöön ja aikatauluun liittyvät kysymykset tulee lähettää ensisijaisesti Uffelle.

Voit ladata kutsun PDF-muotoisena klikkaamalla tätä tekstiä.